lördag 6 mars 2010

Sol, rom och tonic å så lite blek hud



Två dagar i BA och Apan och Ryssen känner mersmak. Stan är enorm och det är bara att inse att vi inte kommer att kunna se allt vi önskar. Vi har hunnit packa upp våra kläder, undersökt rummet efter bedbugs och vänja oss lite vid värmen.

Vi har också ägnat tid åt att promenera i de närmaste kvarteren för att insupa stämningen vilken är förträfflig. Det är aldrig långt mellan olika lattjo uteplejs som serverar både billig och utmärkt mat och dryck. Hittills har vi endast stött på ett ställe med låg kvalitet på drycken. Efter att ha beställt varsin Gin och Tonic för det fina priset 7 pesos (ca14 kronor) blev vi småpaffa när det smakade Rom och Tonic, vilket vi tyckte var lite småvidrigt. Servitrisen insisterade dock på att vi hade fått Gin och vår slutsats blir att de måste ha använt hembränt med lite finkel kvar och för lite av Ginessensen för att uppnå denna smaksensation.

Gårdagen innebar dessutom kulturell aktivitet i form av museibesök där det moderna museet Malba besöktes. Det fanns ett par guldkorn framförallt i form av gamla fotomontage av Grete Stern. Bilderna var verkligen grymt fascinerande.



Idag har vi lite shopping på agendan. Apan behöver nya skor som han inte måste ha strumpor i så tillsammans med Ryssen kommer han att osäkra stans handelskvarter.

1 kommentar: