måndag 22 mars 2010

Cafayate

Nyvakna i Cafayate åt vi en söt frukost på hotellet och begav oss ut på en vandring till den äldsta bodegan i staden, Vasija Secreta. Väl på plats bestämde vi oss för en guidad tur på spanska där Johanna (apans brors fru) till största del agerade tolk. Vår guide talade dock en exemplariskt tydlig och långsam spanska och gav oss en stor mängd bakgrundsfakta kring vinodling i Cafayate i allmänhet samt deras egna metoder i synnerhet. Som helhet var det en mycket lyckad tur som avslutades med provsmakning av deras lite exklusivare viner. En reserva från 2007 med blandning av flertalet druvor var den som uppskattades bäst av hela sällskapet.


På väg in genom grinden


Ett gammalt lagringsfat i museidelen av bodegan. Fatet rymmer 17000 liter vin.


Ryssen smakar på fina mustiga droppar.


Hela sällskapet tillsammans med guiden, en infödd Cafayatebo. Som ni ser har vi inte kunnat låta bli att spendera surt förvärvade pengar på förhållandevis (med Argentinas mått mätt) svindyrt årgångsvin.

Efter en lunch hade vi bokat en busstur för att kunna ta del av den fina natur som omger staden. Turen hade sju stopp av varierande längd och tog sammanlagt cirka 7 timmar att genomföra. Det var mycket soligt och varmt vilket innebar att stora mängder vatten var en förutsättning för att klara av turen. Se själva:







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar