lördag 13 mars 2010

Ölprovning och dagstripp till Tigre

I går kväll vid halv åttasnåret avsåg Apan och Ryssen samt Hans, Marit och Henrik att besöka restaurangen till ett av Buenos Aires mikrobrygggerier vid namn Antares. Väl på plats visade sig haket vara fullbelagt trots den förhållandevis tidiga timmen. I Buenos Aires är det nämligen vanligast att en middag ute påbörjas mellan tio och tolv på kvällen. Småhungriga som vi var begav vi oss till ett närliggande Tex Mex-ställe där vi istället för Antares serverades Heineken direkt ur flaska.

Efter maten försökte vi på nytt på Antares restaurang utan framgång. I stället tog vi sikte på en pub som enligt Hans och Henriks efterforskningar borde servera lokalproducerat öl. Detta hak var konstigt nog nästan helt tomt. Vi beställde in två literkannor med såväl deras ljusa som deras väldigt mörka pale ale. Av dessa sorter fördrog samtliga närvarande den mörkare pale alen som var riktigt mumsig. Den ljusa varianten var enligt konsensus för sur.






Idag har samma skara människor givit sig ut på en dagsutflykt till floddeltat nordväst om Buenos Aires stadskärna. Turen ditt gick först i ganska skakiga och rackiga pendeltåg. Sista och större delan av sträckan gjordes med Tren de la Costa, en lite finare och dyrare järnväg som går genom relativt flådiga och mysiga kvarter nära vattnet Rio de la Plata hela vägen ut till orten Tigre där floddeltat mynnar ut.

På Tren de la Costa är det fullt möjligt att gå av vid olika stationer på vägen. Vi stannade till vid en station med en liten antikmarknad i anslutning till perrongen.



På denna marknad fyndade apan och ryssen en finfin inramad bild på en mycket queer och av bilden att dömma framgångsrik orkester.



Väl i Tigre fick vi en hel del sol och en väldigt lång promenad. Vi vandrade en bit uppströms och lyckades bevittna ett kanothaveri i den vansinningt strömma huvudfåran av utloppet där allt till slut verkade gå bra. Vi passade dessutom på att på tillbakavägen till stationen sätta oss p en uteservering och dela på två literflaskor av Quilmes vilket satt som en smäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar