söndag 11 januari 2009

Snö, öl och nya bekantskaper

Hej hopp!

Inser nu att jag lagt till bilderna i fel ordning... Aja, då få vi väl berätta om gårdagen i fel ordning också =)

Vi kom hem och sov.
Vi var ute på klubb i Williamsburg.
Vi kastade snöboll (av den snön som kom ned tidigare under kvällen).
Vi drack öl och whiskey på en dold pub.
Vi åt middag på en indisk krog med nyfunna vänner.
Vi drack öl och stojade på Brooklyn Brewery med våra nyfunna vänner: David, Anita, Josephine, Ashley och Tristan. Amerikaner och australiensare.
Vi gick en guidad tur på Brookyn Brewery.
Vi kom till Brooklyn Brewery.
Vi åkte ut till Williamsburg och åt lunch.
Vi vaknade och åt frukost.





Tristan, Ashley och apan bygger fundamentet till en snögubbe, Josephine står brevid och tittar på och ryssen fotograferar. Detta var första gången australiensarna Tristan och Ashley sett snö i hela sitt liv. Det var ruskigt kul att leka snöbollskrig, det var ruskigt länge sedan sist.

Tristan och Ashley på den indiska restaurang som vi åt middag på tillsammans.

Josephine samt amerikanerna Anita och David. Hela sällskapet fick bannor av en tidigare matgäst för att vi var för högljudda och stojiga. Personalen på stället verkade dock inte ha något problem med att vi fortsatte vår fest i deras lokaler. David var jävligt snabb på att ge igen muntligt till den tant som på ett otrevligt sätt bad oss dämpa vår iver.


På Brooklyn Breweries köpte man först tokens i trä för att sedan i baren byta dessa mot härlig öl av bästa klass. Åtta mumsiga sorter fanns det att välja på. Ryssens favorit var Weisse medan apan tyckte bäst om pennant ale 55 alternativt east india pale ale. Överlag är ölen av en hög kvalitet och vissa av sorterna var dessutom av hög alkoholstyrka vilket satte sina spår på resten av kvällen, på ett positivt sätt. 


I apans bakgrund ser ni mannen som på en dryg kvart lärde oss historien om Brooklyn brewery och ölproduktion i största allmänhet. En mycket trevlig tour i bryggeriet. Förresten känns det helt sjukt att bryggeriet på helgerna används som uteställe. Intill baren ligger paketeringslinan där ölen buteljeras. Kort sagt ett hundratal personer springer omkring och super på samma ställe som de på måndag morgon åter tar upp produktionen.

Efter en trevlig lunch (ryssen åt sallad och apan sandwich) begav vi oss till Brooklyn brewery. Vi anade inte vid detta tillfälle hur kvällen skulle komma att utvecklas. 

Kort sagt är ryssen och apan supernöjda med lördagens utgång. Jackpot på alla håll och kanter. Vi ska idag (söndag förmiddag) möta upp Anita och David för en kaffe eller middag. Lördagens utgång var något helt annat än fredagens misslyckade försök till detsamma. Vt ni vad White trash är för något? Vi vet det med säkerhet. Vi har studerat det på alldeles för nära håll för att det skulle kännas bekvämt.

Tjohopp!!! Snart kommer vi hem och trakasserar er från hemmaplan i stället.

1 kommentar:

  1. hallååååååååå!!! När ni kommer hem kan ni väl ringa mig. Jo heggström är också i NYC! puss

    SvaraRadera