fredag 9 januari 2009

Brooklyn baby!

Idag har apan och ryssen åkt ut till Brooklyn och gått in igen till Manhattan via Brooklyn Bridge. Det var soligt men oj så kallt det blåste! Det var en trevlig och minst sagt uppfriskande tur som vi gjorde idag.

Lite fakta kring bron: Den började byggas 1870 och den invigdes tretton år senare 1883. Japp så är de med det.

Efter brobesöket besökte vi strykjärnshuset. Det är mycket högt och trekantigt och smalt. Enligt ryssen och apan är det en märklig form att ha på ett hus. Galningar!

För att bli mätta och höja blodsockret begav vi oss sedan till det mest amerikanska som finns... just donken. Inte var det gott men ganska billigt i en stad där möjligheter till billiga luncher lyser med sin frånvaro. 

Ryssen passade även på att förgylla apans dag med en finfin födelsedagspresent. En box med King Crimson-plattor ingår numera i den digra rad varor som ska rymmas i apans bagage på hemresan. I övrigt laddar vi nu inför en kväll på det sjyssta ställe vi lunchade på igår.

Ha det flott allihop!!




4 kommentarer:

  1. Wow! Brooklyn Bridge! Lite avundsjuka väcks. Ni verkar ha haft bron för er själva medan vi i början av oktober 2006 knappt kom fram i trängseln och hela tiden måste hålla undan för forta cyklister. Fina foton!

    Vi kan ju också meddela att vi just avverkat veckans melodikryss och bl a har brottats med frågan om efternamn på en sångare som vunnit tävlingar. Det låter som Markus tyckte Marit men vad hette han i efternamn? Efter lite googlande hittade Hans att det var Fagerlund och det stämde precis i krysset!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Vi letade fram våra foton tagna från Brooklyn Bridge den där gången då det inte var så ödsligt där. Här är adresser till två av bilderna:

    http://www.hansbroman.se/bilder/D024174.jpg

    http://www.hansbroman.se/bilder/D024177.jpg

    SvaraRadera
  3. Visst sjutton! Vi googlade fram Fagervall, skrev in det i krysset, och det stämde. Sedan gick det för fort när vi skrev kommentaren i denna blogg.

    SvaraRadera