onsdag 7 januari 2009

I långsamma bussar mot Brooklyn

Tisdagen har bjudit på en sväng till förorten minsann! Lite lugnare, lite hårdare och lite äventyr. Vi går vilse för första gången. Här ligger inte alla gator i raka vinklar! Vi blev bortfintade...

Ryssen och apan tvingades helt sonika fika på det sämsta stället hittills, gå runt ett kvarter i onödan samt äta lite av två vidrigt stora, torra och söta donuts. Låter som en dålig början eller hur... detta följdes av en lång kall promenad genom ödelagda områden där var och varannan butik var igenbommad vilket fick oss att fundera över om det idag är någon typ av amerikansk högtid med stängda affärer som följd.

Nu kom vändningen. Academy records var en billig och trevlig bekantskap för oss båda. Därefter bafann vi oss plötsligt mitt i en mycket levande och, ah pitoresk är nog att ta i, men mysig stadsdel i Williamsburg. Vi beslöt oss för att äta sen lunch på en Thai-restaurang där vi fick Brooklyn lager på tapp. Det var mumma. Slutligen hittade vi en helfrän bokaffär där vi gjorde varsin inhandling. Topp tusen tunnor!

Tillbaks på Manhattan spenderade vi ett par timmar på ett stort varuhus med allehanda märkeskläder till förmånliga priser. Både apan och ryssen äger numera solbrillor av rang. Trötta och lytta kom vi slutligen tillbaks till vårt hotellrum/bastu för att vila ut och ta det lite lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar