tisdag 6 januari 2009

Dagens inköp.


Idag har såväl apan som ryssen gjort några jackpot-köp. Såklart gjordes inköpen i den kända amerikanska butiken H&M och såklart Virgin mega store. Här blev det faktiskt oavgjort mellan apan och ryssen som båda köpte tre skivor var för den gedigna summan av totalt 30 dollar. Trevligt.

Observera skivan som ligger lite själv nedanför... Den fiskade ryssen upp på gatan vid 5 avenue av ett par coola hip hoppare som dessutom signerade skivan på plats. Flott! Den kanske blir en födelsedagspresent till någon kär vän inom kort? Vem vet?.....

Appropå shopping. Det är lite frusterande att behöva göra en snabb kalkyl för att räkna ut vad en vara egentligen kostar då de alltid eller oftast lägger på en skatt utöver priset på varan i fråga. 8,375 procent är inte helt lätt att rakt av lägga på i förväg men vad vet jag, amerikanerna kanske är superbra på huvudräkning. Kanske ett tips till herr Björklund om han vill förbättra svenskarnas matematikkunskaper. Ta bort momsen från prislapparna och lura svensken hej villt.

På bibliotek är folk vanligtis snälla. I NY stämmer det på de flesta, bl a den säkert 70-åriga jude som började prata med oss på knackig engelska för att sedan övergå till en minst lika bra svenska när vårt ursprung uppdagades. Det visade sig att han bott på lidingö och dessutom var ganska säker på att Khaddafis mamma är jude. Överlag låg konspirationsteorier denne gamle man varmt om hjärtat.

Nästa bekantskap på bibblan gjorde oss mer nervösa. Det är jobbigt att sitta i en läsesal och bli iaktagen med hatiska blickar av en arg man som inte hade någon synbar orsak att befinna sig på stället. När apan fick tillsägelse på grund av hans rossliga luftrör fick vi nog och drog vår kos.

Överlag har apan och ryssen till minst hälften blivit amerikaner. Det känns bra. Yeah!!!! Amerikanerna har dock svårt att acceptera denna så kallade integration. De ser fortfarande på oss som om vi vore turister. As if....
 

3 kommentarer:

  1. Skönt att ni handlar på H&M... Korven skulle du kunna kollu hur läget ligger navelskuggor i Amerikat?? Kan tänka mig att utbudet är torft i NY man måste nog ta sig längre ner i landet för att hitte dessa vackra fenomen! Kan tänka mig att det är bra på navelskuggor i Indiana och Texas.
    Hoppas ni har det fint.. Finns det svenskt kaffe på hotellet??

    SvaraRadera
  2. Ja.. utbudet är skralt än så länge. Men det beror mycket på att folk har så tjocka kläder på sig! De är inte som britterna och skiter i kylan. Men jag lovar att hålla utkik. Jag hoppas på napp på någon klubb. Angående kaffet - ja, vad ska jag säga? Kaffet är gott men oerhört svagt. Är man en sucker för mjölk i kaffet är det faktiskt döden. Igår stötte vi faktiskt på ett ställe som heter art of coffee och är lite lyxigare. Jag slänger upp en bild på våra cappuccinos så får du se underverken! Pussar och kramar

    SvaraRadera
  3. Var tvungen att lyssna på Loveless nu. Kanske en av tidernas bästa skivor!

    SvaraRadera