torsdag 8 januari 2009

Moma

Det är svårt att få med allt när vi kommer hem från en hel dags strapatser. Där för kommer nu en kort redogörelse över gårdagens, dvs onsdagens besök på Museum Of Modern Art. De har en hiskelig massa tavlor som Apan och ryssen stillsamt beundrade. Några var fula och andra var fina. Maten som serverades på deras café höll också ojämn kvalitet. Apan åt en helt godkänd pasta medan den anrättning som serverades ryssen knappt kvalar in under benämningen föda.
 

Den gamle Picasso har en förmåga att göra apan överlycklig när han på detta sätt avbildar en poporkester på bästa sätt. Gitarristens mönstrade kläder är obetalbart snygga, liksom blåsarens klarinett.


Lite nyare är detta verk, signerat en italienare om vi inte missminner oss.


Slutligen har ryssen hittat en ny favorit bland målare. Gustav Klimt hette mannen som bland annat målade lövverk på detta fina sätt.

Det var satans mycket med folk på museet trots att vi inte gick på deras gratisdag. Vi vågar inte tänka på hur trångt det kan vara då.
  

1 kommentar:

  1. Vi tyckte också om Gustaf Klimts tavla. Han var österrikare, och hans tavlor finns på museum i Wien, så nu har vi bokat en resa dit.

    SvaraRadera