fredag 6 april 2012

Apan och Ryssen skor sig...

Jaha, då var vi plötsligt på kontinenten. I det traditionsbundna södra Europa, dvs Köpenhamn, har man tydligen inte öppet på kristna högtider. Vi möttes av ett sovande Köpenhamn som bjöd oss på delikatesser som skoskav, regn och byggarbetsplatser. Tydligen hade man bestämt att stan skulle rivas lagom till apan och ryssens ankomst.



Men, vi tar det från början... Apan och Ryssen föddes för mycket länge sen i två konkurrerande byar.... Nej vi hoppar fram till skärtorsdagens kväll. En kväll som Apan och ryssen fram till dess framgångsrikt undvikit påskkärringar och de förbannelser de skulle ha utsatts för när det framgick att de inte hade något godis att erbjuda. Apan och Ryssen hoppade på nattåget till Malmö i Stockholm. I vår lyxhytt hade vi förutom varsin slaf en kombinerad toalett/dusch. Tyvärr fanns det ingen bistro vilket vi hade räknat med så vi gick tyvärr till sängs enbart förfriskade med besk ale.



Då det är svårt att sova i en vagn som åker fram, bak, i diket, upp, ner och så vidare är både Apan och Ryssen ganska trötta vid ankomst till Malmö. Väl i Köpenhamn njuter vi av att ställa av vårt bagage i hotellets förvar i väntan på incheckning.



Halvdåsiga drar vi fram genom stans turistigaste kvarter. Apan får såklart blåsor på hälen och blir småsur. Vi kikar på Havsfrun och tar en S-bana tillbaka. Alla ville tydligen se Havsfrun idag.



Det här var en skojsig bild.



På kvällskvisten begav vi oss till Paté Paté som ligger i Köttbyn. Det visade sig vara en superbra krog som vi fått tips om från Venke. Tack Venke!



Allt som allt har vi som vanligt visat oss från vår bästa sida. Ryssen och apan är både trötta och nöjda när vi för närvarande gluttar på svensk statstelevision i form av Snabba Cash. Snart ska det sovas på nytt som om det vore första gången. Vi hoppas alla andra mår bra. Glad påsk. Fortsättning föjer...

3 kommentarer:

  1. Glad påsk! Väntar med spänning på fortsättningen!

    SvaraRadera
  2. Kul att ni gillade Paté Paté!
    Glad påsk!

    SvaraRadera
  3. Va skönt att det finns särskilda papperskorgar för snor. Dit måste vi också åka tycker en moder med snarstuckna slemhinnor.

    SvaraRadera